2013. május 5., vasárnap

méricske de okosan:)

Ma  a kezembe került egy feng shui mérce, és ha már így alakult, gondoltam, lemérem a főbb bútorokat, amelyek nap, mint nap körülvesznek.

Nem tudom, ki mennyire járatos a feng shuiban,  inkább idézek a könyvből, úgy egyszerűbb:

" A Feng Shui filozófiája szerint a méreteknek is nagy jelentősége van egy harmonikus, energiával töltött tér kialakításában.
Egy császári ács kísérletezett a méretekkel még az időszámításunk előtt, és sikerült egy olyan méretet találnia, amely még a Föld kerületével is összefüggésben  van. A méreteket felosztották szerencsés és szerencsétlen részekre."

Na szóval ez egy kicsit nekem általános, és furán tudománytalannak tűnik, nyilván mert csak pár mondatba próbálták sűríteni a lényeget az olyan halandóknak, mint amilyen én magam is vagyok.
A cél az lenne, hogy a nyugati gondolkodáshoz szokott embertársaimnak se legyen kínai az egész folyamat, ha lehetek ennyire stílszerű:)

Igazából hiszem is, meg nem is ezt az egészet, de úgy gondolom, az élet van annyira bonyolult és összetett, hogy egy mandarin kacsapár viszonylag kevés legyen kapcsolati kérdések megoldására.. Még akkor is, ha egy nagyon segítőkész, csível erősen átitatott mandarin kacsapárról beszélünk is.
Egy nevető Buddha szobor sem tud csodát tenni évtizedek óta zajló családi drámákkal, de úgy hiszem, ártani sem árthat, tán megér egy heti portörlést.:)

Ott tartottam, hogy kezemben a centiméter, és akkor mérjünk.
Rossz hírem van a 140 cm széles ágyban sokat tartózkodó egyéneknek, ugyanis, pontosan a betegség és a balszerencse határán evickélnek. Az enyém kicsit nagyobb, így pont megúszom a betegséget egy kis balszerencsével.

Megmértem a rajzasztalomat is.
119 cm széles. Veszekedés. Lassan kezd minden összeállni.
Pláne, ha az 75 cm-es  magasságot nézzük, ami épphogy csak milliméterekkel kerüli el a katasztrófát, hogy a veszekedés hatósugarába érjen.
Ezen az asztalon csak veszekedni lehet. :)

A könyvespolcom sajnálatos módon ismét csak a betegséget választotta méretéül.
Azt hiszem, innen szép nyerni:)

(Csak a felnőtt lakosoknak jegyzem meg, hogy 16 cm-től 21-ig bőség, 21-27-ig hatalom.
Ez az ács tudhatott valamit. Talán mégis hinnem kellene ebben a tudományban?:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése